Активности на комората

Одлука за прифатливо време од стажирање

Posted on

На својата редовна Седница, одржана на 18.09.2019, Управниот Одбор при Комората на Психолози, усвои – Одлука за прифатливо време од стажирање до полагање на Стручен Испит за Лиценца – поминати не повеќе од 12 месеци

Активности на комората

Покана за обука

Posted on

Субверзивен фронт ја има честа да ве покани на дводневен тренинг воден од John Pachankis, PhD – Associate Professor of Public Health (Social and Behavioral Sciences) – Yale School of Public Health. Тој доаѓа во Скопје да одржи тренинг за The Esteem Program – Пристап базиран на докази за подобрување на менталното здравје и намалување […]

Активности на комората

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Комората на психолози и Министерството за здравство

Posted on

На 29 октомври, претседателката на Комората на психолози на Република Македонија Мирјана Јовановска-Стојановска и министерот за здравство Венко Филипче, потпишаа Меморандум за соработка. Во таа прилика, министерот Филипче на официјалниот фејсбук профил напиша: “Со претседателката на Комората на психолози Мирјана Јовановска-Стојановска, денеска потпишавме Меморандум за соработка кој ќе овозможи обезбедување на психолошка поддршка на пациентите […]

Uncategorized

Правилник за полагање за издавање на лиценца од страна на Комората на психолози на РМ

Posted on

КОМОРА НА ПСИХОЛОЗИ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Врз основа на Член 3 и Член 4 од Законот за вршење на психолошка дејност („Службен весник на Р. Македонија“ бр. 6/05 од 28 Јануари, 2005 год.) и Член 33 од Статутот на Комората на психолози на Република Македонија Собранието на Комората на својата  седница го донесе:   ПРАВИЛНИК […]

Активности на комората

Денови на психологијата

Posted on

Денови на психологија „Грижа за Себе е грижа за Тебе” Национална платформа на психолози на Р.Македонија за унапредување на менталното здравје Денови на психологија „Грижа за Себе е грижа за Тебе“ е иницијатива на Комората на психолози соцел самоафирмација и промоција на психологот, неговата дејност и улога на чувар и заштитник на менталното здравје и […]

Новости

Годишно собрание на Комората

Posted on

Почитувани членови на Комората на психолози на РМ, Ве известуваме дека на ден 24.03.2017 година, со почеток во 18:00 часот, во просториите на Филозофски факултет ќе се одржи годишно Собрание на Комората на психолози на Р.М. Од Управен Одбор на Комората на психолози на Р.М.

Новости

Изборно собрание на Комората на психолози на РМ

Posted on

Почитувани колешки и колеги, членови на Комората на психолози на РМ Ве известуваме дека на ден 10.6.2016 годин,а во просториите на Филозофскиот Факултет при УКИМ, се одржа Изборно Собрание на Комората на психолози на РМ. На Собранието беа избрани нови Органи на Комората на психолози на РМ.

Новости

Повик за волонтирање

Posted on

ПСИХОЛОШКА ПОМОШ НА НАСТРАДАНИТЕ ОД КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОПЛАВИ Ги повикуваме сите психолози кои сакаат да учестуваат во акцијата на Комората на психолози на РМ, да им се пружи психолошка помош и подршка на настраданите од катастрофалните поплави, да се пријават на емаилот на Комората или тука во инбокс да испратат контакт телефон.

Новости

Собирање на средства за погодените од поплавите

Posted on

Почитувани колеги, Комората на психолози организира акција на собирање на потребни средства за погодените во поплавите. Најпотребни се: средства за хигиена, прашак за рачно перење на алишта, вода, храна(која не се расипува). Собраните средства ќе ги доставиме лично до загрозените семејства, онаму каде се најпотребни. Можете и вие да се вклучите и во доставувањето. Средствата […]

Новости

БЛАГОДАРНОСТ

Posted on

Им благодараиме на сите кои на повик на Комората донираа средства за настраданите во поплавите. Наша екипа лично ја достави донираната помош до постраданите семејства. Секој од нив имаше да раскаже своја ужасна приказна за таа катастрофална ноќ. Еве некои од тие приказни: – Запознавме маж-херој што скромно ни раскажа, како да е тоа нормално […]