Активности на комората

Одлука за прифатливо време од стажирање

Posted on

На својата редовна Седница, одржана на 18.09.2019, Управниот Одбор при Комората на Психолози, усвои – Одлука за прифатливо време од стажирање до полагање на Стручен Испит за Лиценца – поминати не повеќе од 12 месеци

Активности на комората

Покана за обука

Posted on

Субверзивен фронт ја има честа да ве покани на дводневен тренинг воден од John Pachankis, PhD – Associate Professor of Public Health (Social and Behavioral Sciences) – Yale School of Public Health. Тој доаѓа во Скопје да одржи тренинг за The Esteem Program – Пристап базиран на докази за подобрување на менталното здравје и намалување […]

Активности на комората

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Комората на психолози и Министерството за здравство

Posted on

На 29 октомври, претседателката на Комората на психолози на Република Македонија Мирјана Јовановска-Стојановска и министерот за здравство Венко Филипче, потпишаа Меморандум за соработка. Во таа прилика, министерот Филипче на официјалниот фејсбук профил напиша: “Со претседателката на Комората на психолози Мирјана Јовановска-Стојановска, денеска потпишавме Меморандум за соработка кој ќе овозможи обезбедување на психолошка поддршка на пациентите […]

Активности на комората

Денови на психологијата

Posted on

Денови на психологија „Грижа за Себе е грижа за Тебе” Национална платформа на психолози на Р.Македонија за унапредување на менталното здравје Денови на психологија „Грижа за Себе е грижа за Тебе“ е иницијатива на Комората на психолози соцел самоафирмација и промоција на психологот, неговата дејност и улога на чувар и заштитник на менталното здравје и […]