Новости

Соопштение од Комора на психолози на Република Северна Македонија

Posted on

Почитувани сограѓани,   Комората на психолози на Република Северна Македонија се приклучува кон и потполно ги поддржува мерките и насоките издадени од страна на Министерството за здравство и Владата на РСМ во однос на превенција и намалување на ризикот од проширување на инфекцијата со корона вирус во нашата држава. Во таа смисла, сакаме да истакнеме […]

Активности на комората

Одлука за прифатливо време од стажирање

Posted on

На својата редовна Седница, одржана на 18.09.2019, Управниот Одбор при Комората на Психолози, усвои – Одлука за прифатливо време од стажирање до полагање на Стручен Испит за Лиценца – поминати не повеќе од 12 месеци

Активности на комората

Покана за обука

Posted on

Субверзивен фронт ја има честа да ве покани на дводневен тренинг воден од John Pachankis, PhD – Associate Professor of Public Health (Social and Behavioral Sciences) – Yale School of Public Health. Тој доаѓа во Скопје да одржи тренинг за The Esteem Program – Пристап базиран на докази за подобрување на менталното здравје и намалување […]

Активности на комората

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Комората на психолози и Министерството за здравство

Posted on

На 29 октомври, претседателката на Комората на психолози на Република Македонија Мирјана Јовановска-Стојановска и министерот за здравство Венко Филипче, потпишаа Меморандум за соработка. Во таа прилика, министерот Филипче на официјалниот фејсбук профил напиша: “Со претседателката на Комората на психолози Мирјана Јовановска-Стојановска, денеска потпишавме Меморандум за соработка кој ќе овозможи обезбедување на психолошка поддршка на пациентите […]

Новости

Годишно собрание на Комората

Posted on

Почитувани членови на Комората на психолози на РМ, Ве известуваме дека на ден 24.03.2017 година, со почеток во 18:00 часот, во просториите на Филозофски факултет ќе се одржи годишно Собрание на Комората на психолози на Р.М. Од Управен Одбор на Комората на психолози на Р.М.

Новости

Изборно собрание на Комората на психолози на РМ

Posted on

Почитувани колешки и колеги, членови на Комората на психолози на РМ Ве известуваме дека на ден 10.6.2016 годин,а во просториите на Филозофскиот Факултет при УКИМ, се одржа Изборно Собрание на Комората на психолози на РМ. На Собранието беа избрани нови Органи на Комората на психолози на РМ.

Новости

Повик за волонтирање

Posted on

ПСИХОЛОШКА ПОМОШ НА НАСТРАДАНИТЕ ОД КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОПЛАВИ Ги повикуваме сите психолози кои сакаат да учестуваат во акцијата на Комората на психолози на РМ, да им се пружи психолошка помош и подршка на настраданите од катастрофалните поплави, да се пријават на емаилот на Комората или тука во инбокс да испратат контакт телефон.

Новости

Собирање на средства за погодените од поплавите

Posted on

Почитувани колеги, Комората на психолози организира акција на собирање на потребни средства за погодените во поплавите. Најпотребни се: средства за хигиена, прашак за рачно перење на алишта, вода, храна(која не се расипува). Собраните средства ќе ги доставиме лично до загрозените семејства, онаму каде се најпотребни. Можете и вие да се вклучите и во доставувањето. Средствата […]

Новости

БЛАГОДАРНОСТ

Posted on

Им благодараиме на сите кои на повик на Комората донираа средства за настраданите во поплавите. Наша екипа лично ја достави донираната помош до постраданите семејства. Секој од нив имаше да раскаже своја ужасна приказна за таа катастрофална ноќ. Еве некои од тие приказни: – Запознавме маж-херој што скромно ни раскажа, како да е тоа нормално […]